Jonna Borgström, Emma-Nellie Örtendahl och Sofie Borgström efter den första EM-tävlingen. Arkivbild.
Jonna Borgström, Emma-Nellie Örtendahl och Sofie Borgström efter den första EM-tävlingen. Arkivbild.

Trippelt Orust inför EM-avgörandet: ”Slaget om Orust”

I helgen avgörs EM i Aquabike och inför avgörandet är det tre gånger Orust på plats ett, två och tre.
– Det är ett stort kvitto på det samarbetet vi har funkar, säger Emma-Nellie Örtendahl som inför helgen leder EM-tävlingarna.

ANNONS

Under helgen avgörs EM i Aquabike i ungerska Nevelek.

Inför de avgörande tävlingar är det tre tjejer från Orust som ligger i toppen. Jonna och Sofie Borgström ligger på andra respektive tredje plats och i täten finns Emma-Nellie Örtendahl.

– Det är slaget om Orust! Klubbtävling på högsta nivå, haha! Så här tight har det inte varit på väldigt många år, berättar Emma-Nellie Örtendahl och fortsätter:

– Det är jätteroligt och ett stort kvitto på det samarbetet vi har fungerar. Vi har väldigt stor nytta av att kunna samarbeta och träna på hemmaplan. Vi kan mätas oss mot varandra hela tiden, det är en väldig fördel som inte många andra har.

ANNONS

Tidigare i sommar avgjordes den första delen av EM-tävlingarna. Det var då Oruståkarna tog sina topplaceringar. Inför helgens tävlingar har alla tre möjligheten att sno med sig guldet.

– Det är klart man vill vinna, att vara först i mål är alltid målet. Men vi får se. Jonna är riktigt taggad, så det är en tuff fight. Vi tävlade i Kroatien förra helgen och då vann hon. Innan dess vann jag i Polen (första EM-tävlingen). Så det är väl min tur i helgen nu, säger Örtendahl och tillägger:

– Det var riktigt tight racing i helgen. Men jag känner ändå att jag är med där uppe och nosar.

Halvvägs på Europaturnén

När Lokaltidningen STO pratar med Emma-Nellie är hon i en verkstad i Budapest. Hon har klarat av två av de fyra veckorna som hon befinner sig på turné i Europa.

– Det är halvtid på denna touren. Just nu är det fullt upp med att laga maskiner och skotrar. Vi är hos en kompis i Budapest och fixar grejerna, säger hon.

– Det är väldigt intensivt att vara i väg såhär, men vi är ett gött gäng. Blir det problem fixar man det tillsammans.

Till Ungern kommer anlända på torsdagen. Då väntar de sista förberedelserna innan racen körs lördag och söndag.

ANNONS