Stingers vice ordförande Magnus Tummalid tar över som ordförande när Andreas Silvede lämnar sitt uppdrag i förtid. Tummalid går in som ordförande fram tills nästa årsmöte våren 2022.
Stingers vice ordförande Magnus Tummalid tar över som ordförande när Andreas Silvede lämnar sitt uppdrag i förtid. Tummalid går in som ordförande fram tills nästa årsmöte våren 2022. Bild: Stingers/Linus Olsson

Tummalid tar över i Stingers – Andreas Silvede lämnar i förtid

Magnus Tummalid tar över som ny ordförande i Stenungsunds HF när Andreas Silvede lämnar sitt uppdrag i förtid.

ANNONS

På hockeyklubbens senaste styrelsemöte blev frågan om vem som ska vara ordförande aktuell.

– Andreas har varit ordförande sedan senaste årsmötet men han kommer att få det lite kärvt med jobbet framöver, säger Magnus Tummalid.

Silvede är Nordenchef för internationella bolaget Honeywells säkerhetsprodukter.

– Vi i styrelsen tycker att det är väldigt bra att Andreas är realist. Det kommer att bli ett tufft arbete framöver med att bygga det nya Stingers, säger Tummalid som tar steget upp från vice ordförande till ordförande.

– På styrelsemötet var vi överens om att det är bättre att jag tar vid på den posten som tillförordnad ordförande fram till nästa årsmöte. Vi har valt att inte gå in och göra några panikrekryteringar, säger han.

ANNONS

Tummalid säger att man som förening får ha respekt för de skäl som Silvede har framfört.

– Vi är en förening där ingen tjänar några pengar på det vi gör. Allt det arbete som måste göras måste vi göra som en grupp och Andreas har som sagt mycket med sitt jobb, säger Tummalid.

Du tvekade inte inför ordförandeskapet?

– Det har jag varit beredd på hela vägen. Andreas och jag har arbetat väldigt tajt och det har känts naturligt för mig, säger Tummalid.

Till vardags driver Tummalid det egna företaget Winners Club som arbetar med säljutbildning och säljutveckling.

– Det viktigaste för mig när jag pratade med styrelsen är att vi gör det som en grupp. Vi bygger en ny organisation och ett nytt Stingers där (sportchefen) Henrik Rehnberg ska driva driva föreningen framåt, säger han.

– Han har vårt fulla förtroende som ”the big boss” och så är vi som styrelse hans medhjälpare.

ANNONS