Tuveslätt Arena i Rönnäng är senaste tillskottet bland padelhallar: ”Det här ska bli ett dragplåster – för alla”

Tuveslätt Arena i Rönnäng är det senaste tillskottet bland padelhallar i STO-regionen. Hallen öppnar för spel den 1 juni med invigning till midsommar av den hall som ägs och drivs av fotbollsklubben Rönnängs FF.
– Vi har en jätteförhoppning om att det här ska bli ett dragplåster – för alla, säger Rönnängs ordförande Tommy Pettersson.

ANNONS

Under tre lördagar i rad genomför Rönnängs FF arbetsdagar på föreningens anläggning Tuveslätts IP. När ST-tidningen kommer på besök råder det ett putsande och fejande för att få klubbens hela anläggning i ordning.

Intill föreningen klubbstuga med tillhörande omklädningsrum samt flera fotbollsplaner har det senaste tillskottet kommit på plats: en padelhall. Det formella namnet kommer att bli Tuveslätt Arena.

Den på utsidan mörka byggnaden ger ett betydligt större intryck på insidan där man innanför huvudentrén möts av en reception, ett kök samt omklädningsrum och toaletter.

Tre dubbelbanor

Det centrala i den nybyggda hallen är dock självfallet padelbanorna.

– Hallen har tusen kvadratmeter golvyta med tre stycken dubbelplaner. Vi har verkligen satsat på kvalitet med panoramabanor från Padeltotal, säger Tommy Pettersson, ordförande i Rönnängs FF.

– Vi har bra takhöjd med tio meter i nock. Det är mörka innerväggar och mörkt tak med akustikpaneler i taket för att få ner ljudnivån.

Är det viktigt att det är mörkt?

–Ja, det är det, skulle jag säga. Det vi hör från entusiaster, de som har spelat in banor och tips vi fått på vägen är att satsa på mörka väggar och tak.

Dragplåster – för alla

Ytan som möter precis innanför entrén, mellan omklädningsrummen och första banan, är ganska väl tilltagen.

– Här tänker vi ställa några pingisbord och motionscyklar plus att vi funderar på mattcurling. Det är en del äldre här i Rönnäng som åker till Skärhamn för att spela. Vi tänkte locka hit dem istället, säger Tommy.

– Till skillnad från de flesta andra hallar, där man måste boka en tid för att komma in, så kommer alla att kunna komma in i hallen oavsett tid. Man identifierar sig med sitt bank-ID. Man kan komma in för en kopp kaffe, se på när andra spelar eller bara hänga här, säger han.

– På övervåningen har vi stora planer. Förmodligen och förhoppningsvis blir det en samlingslokal där vi kan ha en sorts ungdomsgård och ett allmänt häng. Vi sätter upp väggar, eller i alla fall ett rejält räcke, och så får vi inreda med soffor, kök och kanske caféverksamhet, säger han.

– Vi har en jätteförhoppning om att hallen ska bli ett dragplåster – för alla.

David mot Goliat

Tommy Pettersson menar att ”det kommer att bli en helt fantastisk plats”.

– Förhoppningen är att barn och ungdomar upp till 20 år ska kunna komma hit och spela riktigt billigt, säger han om en verksamhet som dock kommer att kräva en del vuxna betalande.

– Vi har satsat på bästa möjliga kvalitet för att få hit padelentusiasterna. Det är en hård konkurrens. Det är lite David mot Goliat för oss som en liten ideell förening utan ekonomiska muskler, säger Pettersson.

Tuveslätts IP är dock mer än padel och fotboll. Intill klubbstugan ska ett utomhusgym och hinderbana komma på plats.

– Vi tror på det här konceptet. Vi tror på helhetsupplevelsen med att hela familjen kan komma där man kan vara på gymmet eller hinderbanan, gå på skogspromenader, spela padel eller fotboll eller bara ta en kopp kaffe. Hallen är en naturlig del av en idrottsplats, säger han.

– Vi som förening är otroligt taggade! Vi är övertygade om att satsningen på högsta möjliga kvalitet och att pengarna går till en förening är ett lyckat koncept.

Invigning till midsommar

Åtskilliga ideella krafter och mantimmar har krävts för att få lotsa projektet i hamn. En del småproblem har föreningen stött på under resans gång. Sprängning och pålning tog längre tid än beräknat.

– Vi hade hoppats kunna vara klara tidigare men nu är vi väldigt nära, säger han.

När öppnar det och när blir det invigning?

– Vi hoppas öppna innan maj månads slut. Då kommer hallen att vara i bruk. Men vi har ett försenat 40-årsfirande av klubben på midsommar. Det är egentligen ett 41-årsfirande. Vi har ett uppskattat midsommarfirande och i år storsatsar vi med öppet hus med klubbstuga, öppen hall och så vidare.

Tommy Pettersson tänker tillbaka på hur det var för tio år sedan när klubben bara hade ett A-lag. Idag har man inget A-lag men väl sju ungdomslag där ett nytt lag för barn födda år 2018 blir det senaste tillskottet. Om några år finns det grund för att kunna starta A-lag.

– Det är en resa vi som förening har gjort, säger Tommy Pettersson inte utan viss stolthet i rösten.

ANNONS