Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Unga Sif vill vinna allt – ”Vi tänker inte defensivt”

Stenungsund IF:s fotbollsdamer start seriesäsongen. Sif siktar högt i tabellen – och på att ha kul på resan dit.

Stenungsunds IF slutade tvåa förra säsongen. Det gav mersmak. Trots att SIF haft en del spelaromsättning under vintern, är siktet fortfarande på toppskiktet i Bohustrean för damer, där även Vallen, Tjörns DFF och Orust FC 2 finns med och konkurrerar.

– Förhoppningen är att vara i topp tre i år. Det är också viktigt att bli bäst i Stenungsund och STO-regionen. Det är en rolig serie med framför allt derbyn mot Vallen. Vi vill alltid vinna alla matcher, det är därför man håller på med idrott. I alla fall på A-lagsnivå, i ungdomslag kanske vi inte kan ha för stora krav. Är man tränare eller idrottspersonlighet vill man vinna, säger tränaren Mathias Berheim Stenungsunds IF.

Han fanns med som målvaktstränare förra säsongen. I år delar han huvudansvaret ihop med Stefan Johansson. En del spelare har tackat för sig för att livssituationen gör det svårt lägga ner den tid som krävs för att spela fotboll. Stenungsund har i första hand löst det med att slussa in tjejer från ungdomslaget. På plussidan finns även Rebecka Sten, tidigare motor och lagkapten i Vallen, och hennes syster Johanna Sten.

– Jättekul att de ville spela här, tycker Mathias Berheim.

Hur vill ni att det ska se ut på plan är Stenungsund spelar?

– Vi vill spela anfallsfotboll, en snabb fotboll och göra mål. Det ska vara roligt att spela, vi tänker inte defensivt eller sätter upp en fembackslinje. Vi vill framåt.

Är det något som även gäller för ungdomslagen, nu när ni har flyttat upp flera spelare?

– Ja, vi försöker hålla en tråd mellan akademin och damlaget och köra enhetligt, säger Mathias Berheim och fortsätter:

– Under försäsongen har vi haft blandade resultat, olika folk har spela i olika matcher. Jag tycker att vi har en grund att bygga på och kan växa mer under säsongen, ju mer de unga tjejerna lär sig spelet och får upp tempot.

Är det någon spelare som vi ska ha ett extra öga på?

– Vi är en bra enhet. Hela truppen är viktig. Fast vår målvakt Julia Härström är viktig. Allt börjar med en bra målvakt. Julia har bara varit målvakt i tre år, men är så pass duktig och en förebild för många.

På fredag kväll väntar Lysekil-Stångenäs borta i första seriematchen. Senast lagen möttes i DM för några veckor sedan vann Sif klart med 3–1 hemma.

– Det gick bra i DM och vi vann gruppen. Det var positivt. Nu har vi haft några sjuka och skadade i veckan och det är inte optimalt. Men det finns alltid spelare från utvecklingslaget som vi kan slänga in. Vi har en talangfull trupp som är väldigt taggad och tror på segern.

Stenungsunds IF

Division 3 Bohuslän-Dalsland dam

Nya spelare: Rebecka Sten (Vallen), Johanna Sten (Vallen).

Övriga lag i serien: Bovall-Hunnebo, Bullarens GoIF, Eds FF, IK Rössö Uddevalla F19, Grohed/Ljungskile, Lysekil-Stångenäs, Munkedals IF, Orust FC lag 2, Tjörns DFF, Vallens IF. (IF Viken lag 2 har dragit sig ur).

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.