Utklassning och tvåsiffrigt på Skarsjövallen – när Sif spelade DM-semifinal

En tävlingsmatch som flyttades till Skarsjövallens B-plan och mot ett Ljungskile SK som mönstrade ett juniorbetonat lag med blott en handfull A-lagsspelare. Då kunde division 2-laget Stenungsund utklassa division 1-laget LSK med hela 10–1! I DM-finalen får Sif ta sig an IK Oddevold.

|

Det intensiva regnandet under onsdagseftermiddagen gjorde att hemmalaget Ljungskile några timmar innan kickoff fattade beslut om en flytt av DM-semifinalen mellan LSK och gästande Stenungsunds IF.

Istället för den vattensjuka A-planen blev det Skarsjövallens B-plan.

B var det också över Ljungskile där i huvudsak juniorspelare på planen kompletterades med några få från A-laget.

Stenungsunds IF kom i sin tur till spel med ett betydligt mer A-betonat manskap. Dock inte nyförvärvet Oskar Wallén. Den 30-årige anfallaren med meriter från bland annat Örgryte IS väntas bli spelklar först till söndagens omstart i division 2 norra Götaland borta mot Säffle SK.

Sif dominerade matchen

När matchen blåstes igång höll regnet upp.

Sif drog per omgående upp tempot i matchen och kunde redan efter få minuter göra 1–0 på nick genom Joakim Berggren. Han nådde högst på ett inlägg från höger där bollen seglade i en båge in i målvaktens bortre hörn.

Sif ägde bollen och drog upp anfall efter anfall. Efter drygt elva minuters spel kom de rödtröjade återigen fram på högerkanten där ett inlägg med efterföljande avslut ledde till en retur. Joakim Berggren höll sig påpassligt framme och slog bollen enkelt i mål.

Reducering – och svar på tal

LSK kom i få anfall men ett av dessa gav faktiskt utdelning då LSK efter cirka en halvtimme kunde reducera genom nyförvärvet Danny Bloyou efter något som från början inte ens var en målchans.

Men Sif replikerade snabbt minuten senare då 3–1 noterades i en tilltrasslad situation i samband med en hörna från höger. Linus Andersson gratulerades av sina lagkamrater. Och några få minuter innan paus utökade Sif till 4–1 via lagkaptenen Anders Sennewald.

I den andra gjorde Linus Andersson 5–1 och 6–1 satte Erik Holmqvist. Under den sista halvtimmen var det bara en fråga om det skulle bli fler mål eller inte.

Matchen slutade 10–1 där Joakim Berggren med sitt 8–1 gjorde hat trick. Och när Dylan Andersson Fortes fixade 9-1 efter cirka 25 minuters spel, ja då började hemmasupportrarna att åka hem. Arvin Nabi satte sista målet till 10–1.

I den andra DM-semifinalen, som spelades i tisdags kväll, vann IK Oddevold över IFK Uddevalla med 6–0. Datum för finalen är ännu inte klart.