Vallen vände och vann mot Morlanda

Vallen låg under med 0–1 efter första halvleken i division 5 Bohuslän herr i fotboll mot Morlanda på Stora Höga IP.

ANNONS
|
Vallens IF vann mot Morlanda GoIF
Vallens IF vann mot Morlanda GoIF

Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 2–1 för hemmalaget Vallen.

Morlandas tränare Jasper Thijssen tyckte till om matchen:

– Vi åker till Stora Höga med självförtroende och mod. Visar det direkt genom att starta starkt och ta ledning tidigt ännu en gång. Gör ett till inte långt därefter men får det borttaget. Sen i andra är det mer öppet och svängigt spel med en del chanser åt båda håll. Till slut sätter de dit en andra boll på hörna och inte mycket senare en till. Vi försöker att trycka på och kommer till chanser, får även en fin nick som går insidan stolpen men precis nån mm för långt ut. Slutar 2-1 och vi går hem lite besvikna utan poäng då det är så små marginaler det handlade om. Men vi fortsätter köra på och kommer vara ännu bättre nästa vecka!

ANNONS

Tobias Mikaelsson stod för Vallens avgörande mål efter 58 minuter.

Morlanda tog en tidig ledning. Rickard Schöndell slog till, redan i 14:e minuten. Direkt efter pausen slog Tobias Mikaelsson till och kvitterade för Vallen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Tobias Mikaelsson träff på nytt och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här betyder att Vallen nu ligger på tredje plats i tabellen, och Morlanda är på tionde plats.

I nästa omgång har Vallen Svarteborg borta på Sparplan Hällevadsholm, fredag 3 maj 19.00. Morlanda spelar hemma mot Herrestad 2 lördag 4 maj 13.00.

ANNONS