”Vingklippt” Torp fortsatt obesegrade

Trots sjukdom och skador i laget vann Torp GoIF helgens matcher mot Trollhättan och Askim. Med fyra matcher kvar att spela toppar laget serien och siktar på seger.
– Klart vi går för serieseger, det är självklart i det här läget, säger Torps tränare Janne Carlsson.

ANNONS

Obesegrade Torp GoIF har imponerat under säsongen och leder serien med fyra matcher kvar att spela. Men inför lördagens matcher mot Trollhättan och Askim såg det tufft ut. Skador och sjukdom innebar att det inte var ett ordinarie lag som kom till start. På damsidan fanns bara en spelare, Annelie Antonsson, vilket innebar att Torp fick lämna WO i damdubbeln och inledde därför båda matcherna med 0–1 underläge.

– Vi var helt klart vingklippta men vi gör det bättre än väntat med laget vi hade. Det var ju inte ett dåligt lag vi hade men många var borta. Det var en bra kollektiv insats, säger lagets tränare Janne Carlsson och fortsätter:

ANNONS

– Inför pratade vi om att ta så många delmatcher som möjligt. Att vi skulle vinna någon av matcherna trodde vi inte på.

”Kommer in med superkort varsel och vinner”

Men två segrar blev det, med siffrorna 5–3 mot Trollhättan och 6–2 Askim.

– Jag är jättenöjd. Som sagt såg det illa ut men Fredrik (Åberg) och Michael (Andersson) visade att de börjar spela in sig och håller bra nivå, säger Carlsson.

Torps lag bestod av Annelie Antonsson, Emil Johansson, Fredrik Åberg, Albin Johansson, Patrik Andersson och Mikael Andersson.

– Vi har Emil Johansson som första singel och han vann som vanligt. Han och Albin (Johansson) vann dubbeln mot Askim också. De gjorde två bra dubblar. Sen måste jag lyfta Annelie Antonsson också. Hon kommer in med superkort varsel och vinner. Utan hennes singelseger mot Trollhättan hade vi tappat en pinne.

Siktar på serieseger

Segern innebär att Torp befäster sin position i toppen. Nu skiljer fem poäng ner till tvåan och bara två sammandrag återstår, det innebär fyra matcher och åtta poäng kvar att spela om.

– Det ser otroligt bra ut. För oss handlar det nu om att spela med så bra lag som det bara är möjligt varje gång, säger Janne Carlsson och tillägger:

– Nu när vi sitter i sådan fin situation är det klart vi går för serieseger. Det är självklart i det här läget.

Nästa seriesammandrag är den 19 mars i Norrköping.

ANNONS