Linus Lindberg från Skärhamn på Tjörn och Jonna Borgström från Henån på Orust tog VM-silver respektive VM-brons när sista deltävlingen i VM i jetski avgjordes i Olbia på Sardinien. Båda kör för Orust jetskiklubb.
Linus Lindberg från Skärhamn på Tjörn och Jonna Borgström från Henån på Orust tog VM-silver respektive VM-brons när sista deltävlingen i VM i jetski avgjordes i Olbia på Sardinien. Båda kör för Orust jetskiklubb. Bild: Arek Rajs

VM-medaljer i jetski till två förare från Orust jetskiklubb

Det blev två medaljer för STO-förare från Orust jetskiklubb när sista deltävlingen i VM i jetski kördes i Olbia på Sardinien. Linus Lindberg från Tjörn tog hem silver medan Jonna Borgström bärgade ett brons.

ANNONS
|

Världsmästerskapen i jetski bestod av totalt tre deltävlingar där samtliga tre kördes i Europa. Efter Ibiza i Spanien och Levelek i Ungern var det under den gångna helgen Olbia på Sardinien som stod som värd för den sista deltävlingen.

Den 19-årige Linus Lindberg från Skärhamn på Tjörn körde i klassen runabout GP2, en klass som dock bara genomfördes i två deltävlingar: Spanien och Italien.

Linus fick sammanlagt 121 poäng vilket var tio bättre än trean Ruben Jimenez Riquelme (han fick samma poäng som landsmannen Ismael Rojas Garcia) men 24 pinnar sämre än segrande Mattias Siimann från Estland.

Linus har så här långt haft ett bra tävlingsår. Under 2022 har han tagit tre medaljer i Nordiska mästerskapen – två guld i klasserna GP 1 och GP 2 och ett silver i klassen GP 4. Han har även kört hem SM-guld i klassen GP2 och silver i klassen GP 1.

ANNONS

Linus kör för Orust jetskiklubb och klubbkamraten Jonna Borgström tog också en medalj i klassen ski ladies GP 1.

Hon kom på tredje plats med sina 117 poäng efter segrande Jasmiin Ypraus (142), som tog sin första VM-titel, och tvåan Jessica Chavanne (120) från Frankrike. Jonna kunde därmed inte försvara sin VM-titel från 2021.

För två veckor sedan kördes den sista EM-deltävlingen i jetski vilket skedde i Levelek i Ungern.

Den gången stod striden om titeln mellan Stenungsundsföraren Samuel Johansson, polacken Andrzej Wisniewski, estländaren Mattias Siiman och portugisen Lino Araujo.

19-åringen från Stenungsund kunde den gången hålla undan till sitt andra EM-guld. Den första tog han år 2019.

Han hade i helgen chansen att kunna ta hem VM-titeln men uppnådde i den första deltävlingen bara 14 poäng för att i den andra inte kunna komma i mål. Han slutade därmed på en sjätte plats med 54 poäng. Upp till trean, fransmannen Jeremy Perez, var det 15 poäng.

LÄS MER:Speaker från USA på jetskirace: ”Fantastisk fin bana för tävlingen”

LÄS MER:Sverige dominerade NM i Jetski – publiksucce för race i centrala Stenungsund

LÄS MER:NM i aquabike avgörs i Stenungsund: ”Det kommer att bli en tajt och teknisk bana”

ANNONS