William Lundin blir assisterande tränare i IFK Göteborg.
William Lundin blir assisterande tränare i IFK Göteborg. Bild: TTELA

William Lundin klar för IFK Göteborg: ”Spännande”

Stenungsunds IF:s tidigare tränare William Lundin blir en del av ledarstaben i den allsvenska storklubben IFK Göteborg.
– Det ska bli spännande att bli en del av en av Skandinaviens största klubbar, säger Lundin till Blåvitts hemsida.

ANNONS
|

I somras valde division 1-klubben FC Trollhättan och William Lundin att gå ut med nyheten att huvudtränaren och tillika sportchefen, efter fem år i klubben, skulle leta sig vidare i karriären efter den här säsongen.

– Jag tror att både jag och klubben tycker att det var skönt att vi kommunicerade ut det oavsett hur det skulle gå.

Under hösten började sedan rykten florera kring William Lundins framtid och då pekade de allra flesta mot att det var den allsvenska storklubben IFK Göteborg som skulle bli nästa anhalt i karriären.

En klubb som Lundin spenderat sina ungdomsår i under tiden han var aktiv som spelare. Nu är det också bekräftat att det är just dit han ansluter.

ANNONS

”Känns helt rätt”

Under måndagsförmiddagen offentliggjorde IFK Göteborg att William Lundin blir ny assisterande tränare bakom huvudtränaren Mikael Stahre.

– Jag växte mer eller mindre upp med IFK Göteborg och hade fina år i akademin. Där lärde jag mig mycket som spelare som jag har haft med mig även som tränare. De senaste tio åren har jag arbetat inom fotbollen på olika sätt och klivet till Kamratgården känns helt rätt.

– Det finns väldigt kompetenta personer i organisationen och det ska bli spännande att bli en del av en av Skandinaviens största klubbar, säger William Lundin till IFK Göteborgs hemsida.

Blåvitts huvudtränare Mikael Stahre har också uttalat sig till och säger så här om sin nya medarbetare och tränarkollega William Lundin:

– I William får vi en ung och ambitiös tränare som samtidigt har en gedigen föreningsbakgrund. Det ska bli intressant att se honom i vår miljö och tillsammans med de andra ledarna, säger Mikael Stahre.

En säsong i Stenungsund

William Lundin avslutade sin sejour i FC Trollhättan med att ta laget till gruppspel i Svenska cupen och därefter till en fjärdeplats i ettan södra.

William Lundin var bara 24 år när han tog över huvudansvaret i Stenungsunds IF:s A-lag, som han ledde under säsongen 2017.

Han lämnade Sif för studier i Spanien men blev istället klar som ny huvudtränare för FC Trollhättan.

LÄS MER:Lundin ställs mot sin forna klubb

LÄS MER:William Lundin vinnare mot sin gamla klubb

LÄS MER:"Vi är fysiskt väl förberedda"

ANNONS