William Lundin vinnare mot sin gamla klubb

Det var känslor inblandade när SIF åkte till Edsborg för möte med FC Trollhättan. Ett möte som William Lundins FCT vann med 3-2 (1-1).
– Sif är ett riktigt riktigt bra division 2-lag, säger Lundin efter matchen.

ANNONS
|

Så var det då dags för mötet som många väntat på. Mötet mellan FC Trollhättan och Stenungsunds IF. Öga mot öga stod Sif:s tränare i fjol, William Lundin, mot sina före detta spelare på andra sidan planhalvan. Känslor? Nja. Ganska svala.

– Vi fokuserade på vårt spel och tänkte inte på att det var William som tränar dem, sa SIF:s lagkapten Marcus Hjelm.

Trollhättan inledde urstarkt och gjorde rättvist 1-0. En ledning som Lord Ofusuhene utjämnade efter att Mattias Larsson haft uppvisning strax innan pausvila. Men, det var i den andra halvleken som allt skulle hända.

– Sif har några riktigt bra division 2-spelare som håller hög klass. Lord och Mikaelsson har spetsat en redan bra trupp och vi visste att detta skulle bli tufft, menade William Lundin.

ANNONS

I den andra halvleken rasslar det tre gånger och för Stenungsunds del så slutade det med förlust. Laget tryckte under långa stunder ner serieledarna och jobbade sig ikapp till 2-2 genom Tobias Mikaelsson.

Men när sedan Axel Pettersson tappar boll i en uppspelsfas kunde FCT göra avgörande 3-2.

– Oförtjänt. Vi förtjänar poäng här idag. Vi gör en bra match men slarvar tyvärr defensiven och de får för enkla mål. Det är surt, sa kapten Marcus Hjelm.

För William Lundin visste jublet inga gränser vid slutsignalen och det var inte frågan om att hålla igen i firandet.

– Klart jag firar. En seger är en seger, avslutar dagens stora vinnare, William Lundin.

Simon Norberg

ANNONS