Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Yngste tränaren tillbaka med dubbla roller i IFK Valla

Han gör comeback på plan efter en långtidsskada – och samtidigt debut som tränare.
22-årige Merweis Shirsad tar sikte mot toppen med IFK Valla.

IFK Valla laddar för en full serie efter två halvmesyrer till säsonger under pandemin, där den första slutade med nedflyttning från fyran och den andra med en sjundeplats i division 5. Merweis Shirsad och IFK Valla lägger det bakom sig och blickar framåt och uppåt.

– Nu kan vi spela fotboll på riktigt och fokusera på att bygga något, inte bara köra match för match. Det känns väldigt bra. Gubbarna är taggade och vi snittar 16–20 spelare på träningarna. Vår tanke är att ligga i mitten eller uppåt. Vi ska försöka vara med och kriga i toppen, säger Merweis Shirsad, på väg hem efter sista träningen före seriepremiären mot Lysekils AIK.

Hur kommer IFK Valla se ut på planen?

– Vi kommer att spela enkel fotboll – som alla andra lag – och göra det bästa av det. Vanlig 4-4-2-fotboll där bollen får rulla. Vi har ett gäng gubbar som kan spela fotboll, det vill vi utnyttja så bra som möjligt. Fokus har legat på att få ihop ett gäng på ett sätt som jag tycker vi ska spela fotboll. Och att vi har kul, säger Merweis Shirsad.

Merweis Shirsad har varit runt i flera divisioner och klubbar som spelare. Det började i Morlanda, sedan har han dragit på sig tröjan i Stenungsund, Kongahälla, Vallen och IFK Valla. För två år sedan åkte Merweis Shirsad på en korsbandsskada och karriären sattes på sparlåga. Nu är han tillbaka i dubbla roller: en som spelare och en som den troligtvis yngste tränaren i serien.

Fhager-Karlsson med igen

– Det är första gången för mig som tränare, jag har varit mest på planen. Det var Jonathan Fhager-Karlsson som kom med förslaget att jag skulle ta över, säger Merweis Shirsad.

Rutinerade Jonathan Fhager-Karlsson är tillbaka som spelare i IFK Valla efter en säsong som tränare i Stenungsunds IF i division 2. Han kommer såklart att stötta Merweis Shirsad så gott det går.

– Han är en stor karaktär som kan göra mycket för laget. Han är väldigt bra på att kunna diskutera matcher och träningar, han hjälper till både på plan och vid sidan, menar Merweis Shirsad, som även jobbar tätt ihop med tränarkollegan Johan Tilly, som får sköta coachningen från sidan när de andra är på planen.

Vem ska vi hålla ett extra öga på i laget?

– Erik Larsson. En ung spelare, 17 år och fyller 18, som kommer spela på mitten eller kanten. Och även hans bror Axel Larsson.

Premiären mot Lysekil spelas lördag 9 april.

Ett lag ni har koll på?

– Nej, faktiskt inte …

Hemmapremiär är mot Hogstorp 18 april.

IFK Valla

Division 5 Bohuslän herr

Nya spelare: Bessim Plavci (Ödsmål), Jonathan Fhager-Karlsson (comeback efter ett år som tränare i Sif), Timmy Johansson (Svenshögen), Ali Reza Alizade (Svenshögen), Ezan Amiri (Svenshögen), Simon Haile (Sif oldboys), Farid Masumi (Svenshögen)

Övriga lag i serien: Bullarens GoIF, IFK Strömstad, Groheds IF, Hamburgsunds IF, Hogstorps IF, IFK Lane, IFK Valla, Kungshamns IF, Lysekils AIK, Stångenäs AIS, Svenshögens SK, Ödsmåls IK.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.