Straffar avgjorde för Rönnäng i bortasegern mot Lysekil

Lysekil mötte Rönnäng borta i en match i HockeyTrean Alltrean södra A som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Rönnäng vinna med 4–3 (0–3, 2–0, 1–0, 0–0, 1–0). Rasmus Robertsson blev hjälte i straffläggningen.

|
Lysekil förlorade mot Rönnäng

Lysekil startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 02.42 slog Alexander Eriksson till på pass av Calle Nielsen.

Lysekil ökade ledningen till 2–0 efter 8.31, genom Julius Granlund assisterad av Viggo Odell och Isak Nilsson.

Lysekil ökade också ledningen till 3–0 efter 12.13, genom Mattias Skog framspelad av Oliver Dufåker och Pontus Berthold.

Rönnäng reducerade dock till både 3–1 och 3–2 genom Carl Hermansgård och Håkon Andreassen efter 12.29 i andra perioden. 5.22 in i tredje perioden slog Rönnängs Pontus Karlsson till och kvitterade för Rönnäng. I straffläggningen var det Rönnäng avgjorde till 3–4. Den avgörande straffen stod Rasmus Robertsson för.

Rasmus Robertsson gjorde ett mål för Rönnäng och totalt tre poäng.

För Lysekil gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Rönnäng är på femte plats.

Rönnäng tar sig an Göteborgs IK i nästa match hemma onsdag 9 februari 19.00.