Det enda folk lär sig numer är att skrika ”klimatförnekare”

Den oro för klimatkatastrofer som är utbredd bland våra ungdomar som växer upp med domedagsläror, får skyllas på de så kallade forskare som far runt och predikar, skriver Hans Häggqvist (SD).

ANNONS
|

Replik på insändaren ”Ett antal områden kommer att bli obeboeliga”.

Tack för ditt inlägg Lars-Erik. Jag skriver alltså om giftiga molekyler i plaster. PFAS och Bisfenol A.

Jag refererar till internationella universitet, och nu slutligen till de allra senaste undersökningarna från Göteborgs och Linköpings Universitet. Som bekräftar mängderna och giftigheten bland annat från just vindrotorer. Nu sänks gränsvärdena och EU förbjuder dem.

Den referens du har i ditt inlägg är till Norska Vindindustrins egna ”undersökning”. Vi skall inte börja lita på försäljarens argument. Här måste vi vara kritiska.

Gummidäck har det jobbats på i 50 år. Min gamle professor, bilmotståndaren Emin Tengström skrev om detta. Nu är dammet ofarligt. Endast billiga kinesiska däck är lite tveksamma. Ingen PFAS i dem.

ANNONS

De svenska universiteten ondgör sig över att de inte fått anslag under 20 år. Då andra universitet i EU fått det? Det klimatindustriella komplexet är numer större än vapenindustrins lobby. Då är det inte bra att diskutera den vanliga gretologin.

Det var 2-3 grader varmare på medeltiden, det finns hus kvar på Grönland, man odlade råg, hade får, där är det is nu. Klimatet går i långa cykler. Det är ett kaotiskt system.

Forskarna har ingen aning om varför vi har istider och värmeperioder omväxlande genom historien. Koldioxiden har växlat från 10 gånger högre ända ned till runt 200 ppm då växter dör.

Den oro för klimatkatastrofer som är utbredd bland våra ungdomar som växer upp med domedagsläror, får skyllas på de så kallade forskare som far runt och predikar. De har sedan 2008 vägrat debattera frågan med den stora akademiska skara som skrattar åt det, Nobelpristagare i fysik med mera.

Jag vore glad om vi verkligen debatterade koldioxid och klimat. Men det enda folk lär sig numer är att skrika ”klimatförnekare”. Media ger inte tid till Nobelpristagare, men Greta får allt.

Du har ju fått Orusts Folkhälsopris. Hoppas vi kan jobba tillsammans mot PFAS. Som Linköpings forskare nu kallar ”pågående katastrof”, och att vi får en samhällelig debatt om koldioxid.

SD Stenungsund, genom Hans Häggqvist

ANNONS