Djupt oroande

Signaturen ”Mikael” är djupt oroad över det som sagt och gjorts efter valet av SD-medlemmar i ledande ställning.

ANNONS
|

På bara några få dagar har följande sagts och gjorts av SD:s medlemmar

I ledande ställning.

- På valnatten säger en berusad Rebecka Fallenqvist: Hell..g seger! ”Hell seger” är en översättning av Sieg heil. Var det en felsägning? Rebecka Fallenqvist är/har varit programledare i Riks nyhetskanal. Riks ägs av Samtiden som är en SD-ägd webbtidning. Här har bl.a. Annie Lööf kritiserats och förlöjligats å det grövsta.

- Efter valsegern yttrar SD’s stabschef Linus Bylund i en intervju att de skulle ägna sig åt arbete och ”journalistrugby”, dvs att knuffa undan journalister. Ja, vi vet ju att SD inte gillar journalister sen tidigare uttalanden. Humor? Det lät inte så.

ANNONS

- Björn Söder yttrade ”Public service ska banne mig reformeras i grunden” när Willy Silberstein och PM Nilsson intervjuades i SVT med anledning av SD’s valframgång och blå valseger.

- Till detta kommer SD’s Europaparlamentariker som inte ville kritisera det ungerska styret med Victor Orban i spetsen. Omröstningen rörde demokratiska försämringar i Ungern bl.a. begränsningar för journalister.

Så, vad säger du Ulf (Kristersson)? Klarar du att tygla dessa sverigedemokrater som vill skära ner på public service och även i övrigt försvåra journalisters arbete. Och du måste väl oroa dig över dessa ”grodor” som vi tagit del av. Betänk att dessa uttalande kommer från personer i ledande ställning!

Har vi inte lärt oss tidigare så borde vi lärt oss det senaste halvåret vad makthavare, Putin, kan göra när de har makt över media. Obundna media är en garanti för demokrati.

//Mikael

LÄS MER:Varför inte tillgång till fritidsområdet längre?

LÄS MER:Stenungsund kan få betala 10 miljoner i risktillägg för kemiindustrin

ANNONS