Hur gammal måste jag vara innan jag kan ha en åsikt?

Hur ställer sig övriga partier till att man på ett sådant raljant sätt beskriver politiska motståndare? undrar Ludwig Andréasson (S).

ANNONS
|

Svar på insändaren ”Går det inte att tala med S i skolfrågor”.

Jag måste erkänna att det börjar bli tröttsamt att mina åsikter ska reduceras till en fråga om min ålder. Hur gammal måste jag vara enligt Kjellberg innan jag kan ha en åsikt i frågan? Hur ställer sig övriga partier till att man på ett sådant raljant sätt beskriver politiska motståndare?

Tjörn har inte ett enda parti som inte behöver nya yngre medlemmar – men vilken tillströmning av yngre kan man förvänta sig om ens åsikter ständigt blir reducerad till sin ålder?

Jag är mycket medveten om hur ansvaret är fördelat. Men vad Tjörnpartiet väljer att blunda för är att det finns en verklighet. Och de anslag som TP och övriga partier i majoriteten gett skolan har inte räckt.

ANNONS

Jag spyr inte galla över någon. Jag har aldrig beskyllt personal eller elever. De är inte ansvariga för hur det ser ut. Det är däremot majoriteten. Det är ert fel att vi inte har några skolor som uppfyller en god fysisk arbetsmiljö och att vi har låg- och mellanstadieskolor som inte uppfyller författningskrav. Det är ert politiska ledarskap jag efterfrågar. Skolans personal gör så gott de kan utifrån de bristande förutsättningar de fått.

Att ni nu börjar ”en lång resa att renovera och bygga till skolorna på Tjörn” är en sanning med modifikation. Det finns ingen plan och det finns inget politiskt ledarskap som driver utvecklingen framåt, utan den politiska majoriteten har blivit ett offer för omständigheterna. Det är inte den politiska majoritet som styr utvecklingen nu, utan det är omständigheterna som tvingar majoritets partier att sätt spaden i marken. Vi får helt enkelt tacka möglet för att Skärhamns skola renoveras. För om det inte hade upptäckts något, hade man inte heller gjort något åt skolan. Om det finns en plan borde det vara enkelt att redogöra för den. Vilken skola efter Skärhamn och Myggenäs är nästa som ska renoveras? Har majoriteten beslutat om att behålla Bleketskolan och i så fall hur länge? Sluta vara passiv och låta omständigheterna styra – visa istället ett aktivt politiskt ledarskap.

Ludwig Andréasson (S)

ANNONS