Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Sven Lundstedt

Kristdemokraterna Tjörn yrkar på byggstart för nytt högstadium i Bleket så fort som möjligt!

Tjörnpartiet, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna röstade NEJ till en nystart för högstadiet i Bleket! Kristdemokraterna och Socialdemokraterna röstade JA till en nystart för högstadiet i Bleket! Kom ihåg detta när det är val nästa gång! skriver Björn Möller, Kristdemokraterna Tjörn.

ANNONS
|

Arbetsmiljön i Bleketskolan är under all kritik. Vissa byggnader är igenbommade och lokalersättning i form av moduler har funnits i snart fem år. Modulerna kostar kommunen flera miljoner kronor varje år. Elever, föräldrar och personal har rätt att få besked om att Bleketskolan ska vara kvar och att ansvariga politiker är beredda att satsa resurser på en slagkraftig och framåtblickande skola på sydvästra Tjörn.

Det har gått drygt ett halvt år efter valet och inga beslut om om- och nybyggnation av högstadiet har tagits. Hade Kristdemokraternas och Socialdemokraternas gemensamma budget antagits i november hade arbetet varit igång redan.

Inför valet lovade både Tjörnpartiet och Sverigedemokraterna tillsammans med Kristdemokraterna och Socialdemokraterna att högstadiet på Bleket ska vara kvar.

ANNONS

Nu är det dags för partierna på Tjörn att bekänna färg.

Därför lämnade Kristdemokraterna Tjörn genom Björn Möller in ett initiativärende till torsdagens kommunstyrelsemöte om att så snart som möjligt få till ett beslut om en satsning på högstadiedelen på Bleketskolan. Hör och häpna så avvisade en majoritet i kommunstyrelsen detta initiativ. Ännu en gång visade majoriteten en oförmåga att fatta positiva beslut för våra elever på Tjörn.

Tjörnpartiet, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna röstade NEJ till en nystart för högstadiet i Bleket!

Kristdemokraterna och Socialdemokraterna röstade JA till en nystart för högstadiet i Bleket!

Kom ihåg detta när det är val nästa gång i september 2026!

Björn Möller, Kristdemokraterna Tjörn

LÄS MER:Bleketskolan står för hälften av skadegörelsen på kommunala byggnader på Tjörn

LÄS MER:Klart med moduler till Skärhamns skola

LÄS MER:Bleketskolan liknar en ”kåkstad”!

ANNONS