Om man vill att ungdomarna ska må bra borde vuxna sluta förbjuda och istället förebygga arbete med information och kunskap. Tvång och förbud har aldrig fungerat. Det menar insändarskribenten som tycker att man borde få snusa när man är 15 år fyllda. Arkivbild
Om man vill att ungdomarna ska må bra borde vuxna sluta förbjuda och istället förebygga arbete med information och kunskap. Tvång och förbud har aldrig fungerat. Det menar insändarskribenten som tycker att man borde få snusa när man är 15 år fyllda. Arkivbild Bild: Elisabeth Alvenby

Låt oss snusa!

Om man vill att ungdomarna ska må bra borde vuxna sluta förbjuda och istället förebygga arbete med information och kunskap. Tvång och förbud har aldrig fungerat. Det menar insändarskribenten som tycker att man borde få snusa när man är 15 år fyllda.

ANNONS
|

Om man är 15 får man köra A-traktor eller moppe. Man väljer även sitt gymnasieprogram som är en del av sin framtid. Däremot får man varken köpa energidryck eller snus i en butik. Att ungdomar inte får köpa stoppar dom inte från att använda det. Däremot blir det en stor svart marknad där ungdomar köper langad snus istället för att köpa själva. Man måste väl ändå prioritera en trygghet för ungdomar före ett förbud som inte bidrar till något annat än en illegal marknad och irritation?

Om man vill att ungdomarna ska må bra borde vuxna sluta förbjuda och istället förebygga arbete med information och kunskap. En del blir lugna av sitt snus och om man får köpa det själv, så behöver man inte jaga snus. Man har ju föräldrar som har ett ansvar för sina barn och om de tycker att det är okej borde inte någon annan bestämma. Får bestämma själv oavsett om man är 15 år eller vuxen det är då vi kan ta ansvar och ta konsekvenserna. Låt ungdomar snusa om de vill de hade alla tjänat på.

ANNONS

Tvång har aldrig fungerat.

Förbud har aldrig fungerat.

En arg ungdom

LÄS MER:Vilket firande det blev!

LÄS MER:Ung kille misstänkt för narkotikabrott efter A-traktorträff i Stenungsund

ANNONS