Namnet ”tahem6orna.nu” är direkt missvisande

Aktionsgruppen borde byta namn till ”Flyttabort årskurs 4 och fem till en storskola i Häggvall”, skriver Gert Kjellberg (TP).

ANNONS
|

Replik på ”Korten blandas bort om mellanstadiet på östra Tjörn”.

De personer som driver den politiska aktionsgruppen "tahem6orna.nu" har inget emot att flytta årskurs 4 samt årskurs 5 elever från både Kållekärr samt Myggenäs och flytta alla dessa elever till Häggvall. Detta innebär att man lägger ner mellanstadiet på de båda orterna.

Namnet "tahem6orna.nu" är ju därmed en direkt missvisande benämning på gruppens syfte.

Aktionsgruppen borde byta namn till ”Flyttabort årskurs 4 och fem till en storskola i Häggvall” eftersom aktionsgruppen inte har något emot att låta flytta elever i årskurs 4 och 5. Ett bra namnförslag är ju "läggnerårskurs4och5.nu"

ANNONS

När namnet på aktionsgruppen inte återspeglar gruppens egentliga vilja så ter det sig därför mycket underligt att gruppen beskyller andra för att blanda bort korten.

Likaså är det vilseledande av aktionsgruppen att hänvisa till namninsamling som inte innefattar flytt av årskurs 4-5 till Häggvall.

Jag anser att mellanstadiet åk 4 och 5 skall vara kvar i både Kållekärr och Myggenäs skolor. Det finnes också starka skäl att flytta årskurs 6 utbildning till Myggenäs samt Kållekärr. Men tyvärr finnes det ingen politisk majoritet för dessa två åtgärder utan en klar majoritet anser att det skall finnas en storskola i Häggvall i stället. Detta enligt min mening tyvärr beslutades av fullmäktige juni-2020. Tjörnpartiet med våra 5 ledamöter var de enda som inte ville lägga ner årskurs 4 och 5 i Myggenäs och Kållekärr. En enorm majoritet av politiker är alltså tyvärr för att lägga ner de berörda utbildningarna på dessa två orter.

Snart är det val och då har väljarna chansen att ändra på saker och ting.

Vill man ha en storskola i Häggvall och därmed lägga ner åk 4-5-utbildningen i Myggenäs och Kållekärr så finnes det många partier från höger till vänster att rösta på.

Det finnes således ett stort utbud men ett knapert utbud på partier som vill behålla skolorna och åk 4-5 i Myggenäs och Kållekärr.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

ANNONS