Vem blandar bort korten om skolan?

Som den optimistiska person jag är tror jag på byggstart av nytt högstadium 2026 med en byggtid på två år, skriver Gunnemar Olsson (L).

ANNONS
|

Replik på ”Korten blandas bort om mellanstadiet på östra Tjörn”.

Jag har den största respekt för föräldragruppens önskan om ett sammanhållet mellanstadium på östra Tjörn. Jag delar inställningen och vill personligen gå ett steg längre och inkludera lågstadiet. De är i sin fulla rätt att överklaga beslut och göra sina åsikter kända, det är en fundamental del i vår demokrati. Däremot är det inte särskilt demokratiskt att påstå saker som inte stämmer.

Det finns ett kommunfullmäktigebeslut från 2020 som alla partier i majoriteten respekterar även om inte alla gillar det. Det har kommit en pandemi och en inflationskris emellan men nu är det full rulle. Förstudie pågår på skolkontoret och i den majoritetsbudget som förväntas klubbas nästa torsdag finns 15 miljoner avsatta till projektering av det östra navet. Som den optimistiska person jag är tror jag på byggstart av nytt högstadium 2026 med en byggtid på två år. Lägg till ett år på renovering av "gamla Häggvall" och så kan vi ha ett samlat mellanstadium där med anpassade lokaler och anpassad både inne och utemiljö klart till 2029 eller möjligtvis 2030 om man inte hinner bli klar till läsårsstarten. När föräldraföreningen påstår att inget sker beror det förhoppningsvis på att vi varit för dåliga på att meddela vad som sker.

ANNONS

När föräldraföreningens överklagan är avgjord i förvaltningsrätten kommer vi i majoriteten att söka dialog med föreningen om utformningen av östra navets mellanstadiedel. Ett sådant engagemang som denna förening visat ska man ta vara på och vara aktsam om. Det är sällan man har en folklig opinion som vill något, de flesta är emot.

Gunnemar Olsson (L)

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden på Tjörn

ANNONS