Storspel av Stenungsund i seriefinalen

Seriefinal med derbykaraktär i Stora Höga arena. Då gav Stenungsund gästerna Backa knappt en chans.

ANNONS

Det var 1–1 efter en minut. Närmare än så kom aldrig Backa i Stora Höga arena. Stenungsund drog i väg och seriefinalen mellan ettan och tvåan kändes avgjord efter tio minuter. SHK öste in bollar och vann till slut med 39–27.

– Det var en riktigt go’ seger. Det var ett taggat gäng, från coacher till spelare. Vi gick in och visade var skåpet ska stå. Vi var bra bakåt och gjorde jobbet. Vi hade mycket fart, det var nyckeln i hela segern. Vi sprang, levererade bollar och fick till många andrafasmål. Det var jättekul att spela!

Det tycker lagkaptenen och 38-åriga veteranen Catrin Kullman, som bara kunde njuta av vad tjejerna presterade.

ANNONS

– Alla tog sitt ansvar. Jennifer (Johansson, åttamålsskytt) har haft en tuff start. Det kändes som att det lossnade för henne idag. Moa (Sigvardsson) i mål gjorde en jättebra insats i första halvlek innan hon klev av och Maria Sköld levererade många assist, tycker Catrin Kullman.

– En riktig lagseger. Backa kom aldrig till skott, även om deras skyttar var igenom några gånger. Vi satte våra lägen, det avgjorde.

Stenungsund har fyra segrar och en oavgjord hittills.

– Det är enligt plan, men vi skulle kunna ha vunnit alla. Den oavgjorda sticker i ögonen, men det är allt svåra matcher mot Trollhättan. Det är lite konstigt att Backa vann över Trollhättan, efter vad vi såg idag. Fast vi gjorde en mycket bättre match än förra veckan.

Stenungsund och handbollen tar höstlov, sedan är det retur mot borta Backa 12 november.

Handboll

Division 2 väst mitt dam

Stenungsunds HK – Backa HK 39–27 (23–14)

Mål: Jennifer Johansson 8, Lisa Mattiasson 6, Annie Lindfors Ljuhs 5, Pernilla Larsson 5, Maria Sköld 4, Sandra Boström 3, Tilda Hallberg 2, Vilma Böschen 2, Amanda Broomé 2, Catrin Kullman, Ella Olsson.

Bra: Moa Sigvardsson i mål, Maria Sköld och åttamålskytten Jennifer Johansson.

Publik: 50.

LÄS MER:Trots spelarförlusterna – SHK:s damer siktar uppåt

ANNONS