Tekniskt fel på matchklockan i Stenungsund Arena gjorde att Stenungsunds hemmafajt på torsdagskvällen mot Lions HC Strömstad ställdes in.
Tekniskt fel på matchklockan i Stenungsund Arena gjorde att Stenungsunds hemmafajt på torsdagskvällen mot Lions HC Strömstad ställdes in. Bild: Pontus Söderman

Förklaringen till att Stingers hemmamatch ikväll inte spelades

Under torsdagskvällen skulle Stenungsunds HF ha spelat hemmamatch i Stenungsund Arena mot Lions HC Strömstad. Men någon kamp blev aldrig av.

ANNONS
|

I den sjätte omgången av alltrean södra A skulle Stingers ha tagit emot gästerna från norra Bohuslän. Men så blev det inte.

”Pga tekniskt fel är kvällens match inställd!”, meddelade SHF via klubbens officiella konto på Facebook.

Föreningens ordförande Magnus Tummalid kunde berätta mer om vad det var som hade hänt.

– Vi hade sådan otur att vår display till vår matchklocka pajade i onsdags kväll i samband med J20-lagets match, säger Tummalid.

– Vi kan inte få upp utvisningar på tavlan och det är väldigt viktigt. Därför fick vi inte spela matchen på grund av det, säger han.

Hann aldrig sätta sig på bussen

Det är alltså reglementet som säger så?

ANNONS

– Ja, exakt. Vi kollade med förbundet och fick tyvärr ställa in matchen.

Beskedet om den uppskjutna matchen kom dock i så pass god tid att spelarna och ledarna i Lions HC aldrig hann sätta sig på bussen söderut för den cirka 175 kilometer långa resan enkel väg.

– Vi fick detta till oss i onsdags kväll och sedan har vaktmästarna försökt att laga under torsdagen. Men det var tydligen svårt att få tag på ny sådan utrustning så snabbt, säger Tummalid.

– Vi hoppas att det ska kunna lösa sig i början av nästa vecka, säger han.

Letar nytt datum

Det är fler lag som spelar i Stenungsund Arena.

– Men J18- och U16-laget kommer att köra ändå för där är det andra regler som gäller. Som tur är så var det bara A-lagsmatchen som behövde ställas in.

Klubbarna letar efter ett nytt datum för när matchen ska kunna spelas. Det som gäller är att den ska vara spelad senast den 26 februari.

LÄS MER:Stingers skriver femårsavtal med Henrik Rehnberg som sportchef

LÄS MER:Stenungsund i övertidsdrama - första förlusten i höst

LÄS MER:Otto Stenberg nöjd efter nytt äventyr med Småkronorna

ANNONS