Johannes Ölmunger anser att fler skulle duscha nakna efter gymnastiklektioner eller i badhuset om det fanns dörrar till duscharna.
Johannes Ölmunger anser att fler skulle duscha nakna efter gymnastiklektioner eller i badhuset om det fanns dörrar till duscharna. Bild: Kristian Johansson

Investera i nästa generation - ge oss till dörrar till duscharna

Johannes Ölmunger anser att fler skulle duscha nakna efter gymnastiklektioner eller i badhuset om det fanns dörrar till duscharna.

ANNONS
|

När kulturen ändras hos unga kan inte vuxna fortsätta vara konservativa.

I dagens samhälle blir det allt vanligare att ungdomar väljer att inte duscha nakna efter gymnastiklektioner och i badhuset. Någonting som av egen erfarenhet får många att känna sig tryggare.

Det är någonting som får mig att blicka tillbaka till lågstadiet då var det viktigt för lärarna att undervisa om just trygghet, samtidigt som samma vuxna inte gör någonting åt nästa generations trygghet. Man kan fundera över vad man lär nästa generation om dubbelmoral kring trygghet. Är det inte deras ansvar att ge oss en god etik, men den tynar bort när ungdomarna gör som deras förebilder.

ANNONS

Dessutom väljer att duscha med badbyxor innan man går in i badhuset eller att inte duscha alls efter gymnastiklektionerna lektionen. Detta leder till en sämre hygien hos unga indirekt en sämre hygien hos vuxna som badar i samma vatten som smutsiga barn.

Men hur kan man göra någonting åt detta? Enligt mig är det simpelt, ge oss bara dörrar till duscharna. Det kanske kostar skattepengar, men det är samtidigt en investering i nästa generation.

Johannes Ölmunger

LÄS MER:Ojämställdhet mellan könen är vår tids största orättvisa

LÄS MER:Inkomstpensionen måste höjas!

LÄS MER:Trafikverket tog inte tillfället i akt att öka vägbredden – en stor miss!

ANNONS