Zonta International klubb Kungälv vill att kommunstyrelsen i Stenungsund ser över levnadsvillkoren för de ukrainska krigsflyktingarna som bor i sanatoriet i Svenshögen. ”Vi är djupt oroade över flyktingarnas hälsa”, skriver de bland annat i sitt debattinlägg. Arkivbild
Zonta International klubb Kungälv vill att kommunstyrelsen i Stenungsund ser över levnadsvillkoren för de ukrainska krigsflyktingarna som bor i sanatoriet i Svenshögen. ”Vi är djupt oroade över flyktingarnas hälsa”, skriver de bland annat i sitt debattinlägg. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Vi är djupt oroade över flyktingarnas hälsa

Zonta International klubb Kungälv vill att kommunstyrelsen i Stenungsund ser över levnadsvillkoren för de ukrainska krigsflyktingarna som bor i sanatoriet i Svenshögen. ”Vi är djupt oroade över flyktingarnas hälsa”, skriver de bland annat i sitt debattinlägg.

ANNONS
|

Till Kommunstyrelsen i Stenungsunds kommun

Med anledning av de levnadsvillkor som råder för de ukrainska krigsflyktingarna som bor i sanatoriet i Svenshögen, så vill Zonta International klubb Kungälv, som består av kvinnor från: Stenungsund, Tjörn, Orust, Kungälv och Ale, uppmana kommunstyrelsen att skyndsamt bistå med mat och hygienartiklar. Flyktingarna har bott i vår kommun sedan mars 2022 och de kommer troligtvis att stanna hos oss i vår kommun så länge detta fasansfulla krig pågår. Det går inte att leva på 71 SEK/dag i Sverige idag och vi är djupt oroade över att flyktingarnas hälsa och välmående idag styrs av att ideella krafter såsom Zonta International med flera organisationer och privatpersoner, förser dem med tillskott av livsmedel, kläder, skor, hygienartiklar med mera. Vi ser det som självklart att ansvaret för detta skall ligga hos och tas av en myndighet/förvaltning under organiserade och kontrollerade former. Vi som organisation kommer självklart att fortsätta att stödja dem, men varken kan eller har resurser att förse dessa flyktingar med mat och hygienartiklar för deras dagliga basala behov.

ANNONS

Det är mer än tjugo minderåriga barn på förläggningen, ett antal unga vuxna fortfarande växande och ett tjugotal kvinnor. Vi vill se en skyndsam humanitär insats för dessa kvinnor och barn och uppmanar er att fatta erforderliga beslut för ett sådant.

Zonta International klubb Kungälv

LÄS MER:Tjörnpartiet blundar för verkligheten!

LÄS MER:Därför är Sverige ett paradis för brottslingar

ANNONS