Mobilpratande lastbilschaufför nära att köra på mc-polis

Polis larmades under torsdagseftermiddagen om en vinglande lastbil på väg norrut, förbi Stenungsund på E6. I samband med att en mc-polis sedan försökte stoppa färden ska lastbilschauffören ha varit när att köra på denne.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen som polisen ska ha fått flera samtal från bilister som larmade om den vingliga färden, där lastbilschauffören vid ett flertal tillfällen bland annat ska ha varit på väg rakt in i mitträcket.

– Polis, både i radiobil och på mc, kallades därför ut för att försöka komma ikapp föraren då man misstänkte att denne var påverkad, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

– När mc-polisen till slut lyckats komma ikapp, strax före Lerbo i Uddevalla kommun, ska lastbilen återigen ha vinglat till när han försökte köra om med följd att mc-polisen fick väja undan för att inte bli påkörd.

ANNONS

Det hela slutade 1 500 kronor i böter för föraren i 20-årsåldern, som visade sig vara nykter men pratat i en handhållen telefon under färd.

– Han fick därför också en skarp tillsägelse att fortsättningsvis ha fokus på trafiken och inget annat, uppger Herman Egelström vidare.

LÄS MER:Vittne slog larm om maskerade klottrare i Stenungsund

LÄS MER:Katalysatorstöld anmäld i Stenungsund

ANNONS