Polisen ser samband mellan två inbrott i Stenungsund

Två inbrott anmäldes natten mot torsdag i Stenungsund. Polisen misstänker nu ett samband.
– Vi kan inte utesluta att det är samma gärningsmän vid båda inbrotten, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det första inbrottet ska ha skett på ett nybygge, där ännu ingen hunnit flytta in, vid Bagarevägen i Jörlanda centrum. Väktare larmades till platsen och påträffade en uppbruten dörr, samt några lådor på utsidan av byggnaden, och tog därför kontakt med polisen vid klockan 01.53.

En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats efter händelsen.

– Det är fortsatt lite oklart vad som stulits. Eventuellt handlar det om verktyg, uppgav Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, senare under torsdagsmorgonen.

Det andra inbrottet ska ha genomförts i en cykelbutik i Stora Höga. Det larmet inkom knappt två timmar senare, klockan 03.52.

ANNONS

– Det är också här lite oklart vad man har fått med sig. Vi har sökt av omgivningen, men inte hittat något, men det finns kameraövervakning på platsen. Troligtvis kan det vara samma gärningsmän på båda inbrotten, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Vad är det som gör att ni misstänker det?

– Det är väl förmodligen kameraövervakningen och att inbrotten skett hyggligt nära vandra, två timmar emellan. Det kan vara samma gärningsmän vi har att göra med, men det är inte helt klart. Det är troligt. Vi kan inte utesluta det.

Misstänker ni en gärningsman eller flera gärningsmän för inbrotten?

– Det vågar jag inte svara på.

Enligt Herman Egelström ska man på plats även här ha funnit en uppbruten dörr och glaskross från en krossad ruta. En anmälan om stöld genom inbrott har därför upprättats angående också denna händelse.

LÄS MER:Båtmotor stals från inhägnat område i Stenungsund

LÄS MER:Körde in i bil och räcke på E6 – smet sedan från olycksplatsen

LÄS MER:Misstanken: Gängmedlemmar uppsökte man på jobbet och försökte utpressa honom

ANNONS